top of page

Pennunkyselijän ABC - eli pieni tietopaketti Bliss Kiss -pentua harkitsevalle 

Onko haaveissa oma mitteli ja olet jo tarkoin harkinnut pennun hankintaa etukäteen, sekä sitoutunut huolehtimaan nelijalkaisesta perheenjäsenestäsi ainakin seuraavat 15 vuotta?

Otathan ensimmäisellä kerralla meihin yhteyttä mieluiten sähköpostitse ja vastaile viestissäsi ainakin näihin alla oleviin asioihin - toki enemmänkin saa aina itsestään ja elämästään kertoa! :) Minulle saa soittaakin, mutta kattavimmin kyselijän perustiedot tulevat heti ilmi sähköpostista ja samalla saan yhteystietosikin talteen vastaamista varten. Klassikko-tekstiviestikyselyihin siitä "onko pentuja ja mitä ne maksaa", en vastaile. 

Yhteystiedot:

Tarja Tastula
Jurva (Kurikka), Etelä-Pohjanmaa
tarja.tastula@gmail.com
p. 040 756 9043

Asioita, joita haluan sinusta ainakin tietää:

 • Kerro ainakin itsestäsi ja perheestäsi perustiedot, esim. keitä olette, millä paikkakunnalla asutte, kuuluuko perheeseen minkä ikäisiä lapsia?

 • Kerrothan samalla myös talouden muista lemmikeistä ja asumiskuvioista (okt, rivari, krs-talo, piha, ulkoilumahdollisuudet). Sekä millä tavalla elämän normaali arkirytmi on otettu huomioon koiran hankinnassa; kuinka pitkään esim. pentu olisi työpäivinä yksin kotona?

 • Millainen koirakokemus sinulla on entuudestaan vai olisiko kyseessä ensimmäinen koira? Miten olet päätynyt rotuna mittelspitziin ja onko rotu teille tuttu jo entuudestaan?

 • Millaista koiraa etsit ja mitä harrastuksia haluat koiran kanssa tehdä tulevaisuudessa?

 • Oletko valmis tutkituttamaan koirasi aikuisena rodun terveystutkimussuositusten mukaisesti? (Polvet, silmät, lonkat, kyynärät: kustannus n. 250+ euroa)

 • Miksi olet kiinnostunut juuri meidän kennelimme kasvatuksesta? Millaisella aikataululla olette pennun hankintaa suunnitelleet ja onko pennun sukupuolella tai värillä väliä?

 • Onko mielessä ensisijaisesti oma pentu vai oletteko kiinnostuneet sijoituskoirasta (lue lisää sijoituskoirasta tämän sivun oikealta palstalta kuvien alta).

 • Loppuun toivottavasti kerrot vielä, että haluat ehdottomasti tavata minut ja koirani livenä ja olet valmis reissaamaan tänne Etelä-Pohjanmaan perukoille asti tutustumaan koiriini ja kasvatteihini! ;)

Sitten muutama käytännön juttu:

Toivon, että mahdolliset ostajaehdokkaat tulisivat tutustumaan meihin ja koiriimme, mikäli vain mahdollista, jo ennen suunnitteilla olevan pentueen syntymää. Tällöin on helpompi tutustua ja keskustella esim. rodusta, koirien suvuista ja niiden persoonista, koska pennut eivät ole söpöilyllään viemässä kaikkea huomiota. ;) Mutta viimeistään meille on tultava pentujen synnyttyä, koska en varaile tai myy koiraa ilman tapaamista pelkän puhelimen tai sähköpostin välityksellä.

Jokaisella pentua odottavalla saattaa olla joitakin alustavia toiveita esimerkiksi pennun luonteen, sukupuolen tai värin suhteen. Vasta pentueen synnyttyä kuitenkin tiedetään, mitä sieltä lopulta tulikaan ja luonteetkin täsmentyvät vasta lähempänä luovutusikää. Tavoitteenani on saada aikaan lopulta se paras mahdollinen "mätsi" pennun ja kodin kanssa, josta muodostuisi kummallekin osapuolelle mukava elinikäinen ja onnellinen liitto.

Pentueen synnyttyä pääsevät kotiehdokkaat tapaamaan pienokaisia aikaisintaan neljän viikon ikäisinä. Aikaisemmin ei oikeastaan kannata edes pentuja tulla katsomaan, koska ne lähinnä vain nukkuvat ja muistuttavat vielä ensimmäisinä elinviikkoinaan enemmän marsua kuin mitteliä. Pentuja voi tulla katsomaan myös useammankin kerran ennen luovutusikää (tulevilta sijoituskodeilta tämä on ihan toivottavaakin). Näin pääsee näkemään myös enemmän sitä, kuinka pikkutyyppien ulkomuoto ja persoonat kehittyvät omanlaisikseen. Ja jos pennunkyselijän omalle kotiseudulle itse olen matkaamassa esim. koiranäyttelyyn, niin eipä ole tavatonta, että kysäisen etukäteen olisiko mahdollista tulla myös itse vastavierailulle, jotta pääsen tutustumaan pennun tulevaankin kotiin etukäteen.

Lopullinen sitova varaus pennusta tehdään sekä varausmaksu maksetaan vasta, kun meillä on käyty katsomassa pentuja ja kummankin osapuolen ajatukset selvästi synkkaavat puolin ja toisin yksiin sekä olemme kummatkin varmoja siitä, että oikea pentu juuri oikeaan kotiin on löytynyt. <3

Mikäli pennulla on luovutuksen aikaan jokin havaittavissa oleva virhe, (esim. häntämutka) myydään pentu tällöin hieman edullisemmin. Alennus ja sen syy kirjataan tällöin myös kauppakirjaan. 

Kasvattajana minulle on tärkeää saada tietoa toteutuneen yhdistelmän pentujen terveystilanteesta niiden aikuistuttua. Toivon, että pennunostaja on valmis terveystutkituttamaan koiransa aikuisena.  

Toivon, että pennunostajat kertovat minulle kuulumisiaan sen jälkeen, kun pentu on muuttanut omaan uuteen kotiinsa, jotta saan seurata kasvattieni kehittymistä ja varttumista. Haluan olla tukena ja apuna ja toivon, etteivät kasvatinomistajat epäröi ottaa minuun yhteyttä, jos joku asia askarruttaa.

Bliss Kiss -pentu luovutetaan uuteen kotiin:

 • Aikaisintaan seitsemän (7) viikon iässä

 • Rekisteröitynä Suomen Kennelliittoon

 • Tunnusmerkittynä (mikrosiru)

 • Eläinlääkärin tarkastamana

 • Useaan kertaan madotettuina

 • Kirjallisten hoito-ohjeiden kera

 • Vakuutettuna Agriaan 12 viikkoiseksi saakka

 • Kasvattajan elinikäisen tuen kera

 • Mukaansa pentu saa laadukasta ruokaa, jota se on syönyt kasvattajan luona

 • Kattavan pentupaketin (sisältää mm. kynsisakset, harja, fleecepeitto, leluja) 

Mikä ihmeen sijoituskoira?

Koirankasvatukseni on pienimuotoista, täysin oman kodin tiloissa tapahtuvaa toimintaa. Jotta oman taloutemme koiramäärä pysyy sellaisena, että pystyn tarjoamaan niistä jokaiselle aktiviteetteja ja harrastuksia niin yksilöllisesti kuin laumassa jatkossakin, sijoitan syntyvistä pentueista aina lupaavimmat saadakseni kasvatustyölleni jatkoa toivottavasti tulevaisuudessakin. 

Sijoituskoira on vastaanottajalle kuin oma koira lukuun ottamatta kasvattajalle jäänyttä jalostus- ja omistusoikeutta . Sijoituskoiran ottaja saa itselleen usein pentueen lupaavimman koiran ja yhteistyö kasvattajan kanssa on tiivistä. sijoitussopimuksen päätyttyä koiran omistus siirtyy sijoituskodille. Sijoituspennun vakuusmaksu on puolet normaalihintaisesta pennusta. Pentu sijoitetaan käyttäen Kennelliiton sopimusta, nartulla ja uroksella on omat sopimuspohjansa. Koiran sijoitussopimuksesta voit lukea lisää täältä: https://www.hankikoira.fi/mika-on-sijoituskoira

bottom of page