top of page

CIB & NORD & FI & SE & DK & BALT & EE & LV & LT & RU & BY & RKF CH BY GR CH

BALT & EE & LV & LT & RU JCH BALTJW-10 LTW-11 BYW-11 RKFW-11

Damirazin Kulkurin Kaunotar “Martta”

Tiedot koiranetissä / Link to database: FI43902/09

d.o.b.: 09.07.2009

väri / color: oranssi-soopeli narttu / orange sable female

Isä / Sir: CH Laques Ferdi

Emä / Dam: CH W Damirazin Tuhat Taituri

Korkeus / Height: 31 cm

Paino / Weight: 6,5 kg

Hampaat / Teeth: saksipurenta, kaikki hampaat /

scissor bite & full dentition 

Polvet / Knees: 0/0 (2010, 2012, 2015)

Silmät / Eyes: OK (2010, 2012, 2015, 2017)

Lonkat / HD: C/C (2011)

Kyynärät / ED: 0/0 (2011)

Selkä / Back: ELL Kari Ventelän lausunto selkäkuvista: OK

(Rodulle ei annettu virallista spondyloosi-lausuntoa

Kennelliitosta vielä vuonna 2011)

Kasvattaja / Breeder: Eija Tuominen, kennel Damirazin

***************************************************************

Kokkola KV 2.7.2011: "Beautiful female with feminine head. Lovely ears and eyes, good bite. Excellent size and bones. Well angulated. Body structure complete in all parts. Nice movement. Excellent character." BF2 res-CAC CACIB, judge: Natasa Blanusa

Luonnetesti 8.10.2011: 138++ (BENGT & MATSUOI)

***************************************************************

Martta on luonteeltaan kaikkien kaveri; se on vilkas, omapäinen ja iloinen tapaus eli varsinainen "tättähäärä", joka nauttii huomion keskipisteenä olemisesta. Martta on koiralaumamme matriarkka.

Uusiin koiriin Martta on tutustunut aina vaivatta ja se on aina ollut helppo ottaa mukaan niin lyhyelle kuin pidemmälle reissulle. 

Martta rakastaa kaikenikäisiä ihmisiä ja toimiikin nykyisin virkaliivissään Karva-Kaverina mm. vanhainkodeissa ja tapahtumissa. Omaa pihapiiriä se vahtii spitzimäiseen tyyliin uskollisesti, mutta ken portin sisäpuolelle uskaltautuu saa syliinsä heti pusuttelevan Martan. Kotipihan ulkopuolella kuljettaessa ei vahtiviettiä löydy, eli melko äänetön lenkkeilijä. Martalta löytyy omapäisyyttä, luonteenpiirre tulee varsin hyvin esille siinä vaiheessa, kun se ei ole saanut tahtoaan läpi jossain asiassa. Hyvin normaalia on, että kiellettäessä se keksii paeta paikalta napaten samalla jotain kiellettyä mukaansa. Vielä parempi on, jos sen asian pystyy silppuamaan ennen kuin omistaja kerkee paikalle. Arjessa pieniä asioita, mutta mitkä tulevat vain Martassa esille koiristamme. :D Martan kanssa on harrastettu niin tokoa kuin jäljestystä, nykyisin treenaamme agility-ryhmässä. Kesällä Martasta kuoriutuu vesipeto, joka on vedessä kuin kotonaan. 

Martta is super social and loving female with lively character. Martta's super character shows especially while she is working at the library and rest homes as a pet buddy. And she's really enjoying her job. :) Martta get along with everyone and is the real queen of our house - loving attention and cuddles. In free time we do agility and especially Martta's favourite hobby - swimming!

bottom of page