Kennel Bliss Kiss   
                                                                       ~Mittelspitz~

Click here to edit subtitle

FI BALT EE LV LT CH DE (VDH) JCH NL JCH
WA-15 JWA-15 KBHJW-15
BDJSG-15 HRBJSG-15 EUJSG-16 DOW-16
Hulmukan Neela "Nökö"

Koiranet / database: FI12989/15

d.o.b.: 06.12.2014
Ruskea narttu / Brown female

Isä / Sir: MULTI CH MULTI W Damirazin Haaveiden Hurmuri
Emä / Dam: CH Hulmukan Heili

Korkeus / Height: 34 cm
Paino / Weight: 7,5 kg
Hampaat / Teeth: saksipurenta, kaikki hampaat
scissors bite, full teeth

Polvet / Knees: 0/0 (2016 & 2017)
Silmät / Eyes:  OK (2016)
Luusto / HD, ED:  HD: C/C, ED: 0/1 (2018)

Kasvattaja / Breeder: Johanna Honkanen, kennel Hulmukan
Haltija: Tarja Tastula, kennel Bliss Kiss

Finnish shows: BIS-2 Puppy, 11xCAC, 9xBOB, 3xCACIB,
BIG-2 (2016), speciality show 2017: BOS (42 entries)
 

Nökö on mustan urokseni, Pikin, ensimmäisestä pentueesta. Nökö on perinyt isänsä rauhallisen luonteen. Se on hyvin kiltti ja kuuliainen neiti. Se ei ole sylikoira vaan viihtyy mielummin lelukorin ääressä leikkimässä leluillaan.

Nökö on laumamme hiljaisin jäsen ja se haukkuu hyvin harvoin. Kotioloissa se on todella kova leikkimään ja leikittämään muita, vinkulelut on sen lemppareita. Ulkona leikkimieliset taka-ajotilanteet saavat sen syttymään. Kesällä Nökön ehdoton lempiharrastus on uiminen sekä marjastaminen, eli mustikoiden ja karviaisten syönti. 

Nökö on sosiaalinen ja tulee kaikkien koirien kanssa toimeen niin kotioloissa kuin uusien tuttavuuksien kanssa näyttelyreissuilla. Matkalla se on ollut aina reipas, ja tutuiksi on tulleet niin auto-, laiva- kuin lentomatkustaminenkin. Uusia ihmisiä kohtaan se on hieman välinpitämätön: kotona se keskittyy mielummin omistajansa miellyttämiseen kuin kerjää vierailta rapsutuksia. Nökö on rauhallinen uusissa tilanteissa ja käy tutustumassa uusiin vieraisiin, jonka jälkeen se voi taas keskittyä omiin juttuihinsa. 

Nökö suoritti 4 kk:n ikäisenä Karva-Kaverit -testin, jonka jälkeen se on käynyt ihastuttamassa vanhainkotien asukkaita. Nökö on työskennellyt myös lukukoirana paikallisessa kirjastossa. 

Vaikka Nökö on vielä nuori, se suhtautuu kaikkeen kuin aikuinen koira. Se on ollut todella helppo pentu niin kotona kuin reissuissa; kerrassaan maino kaveri!